Plantloppis – bivänliga växter söndagen den 2 juni

Söndag 2 juni kl 15 – 17.

Plats: Röda Stugan, Kvarnarp.

I Sverige och i världen minskar antalet bin och humlor kraftigt, vilket är stort hot mot vår miljö och livsmedelsproduktion. Om vi inte agerar för att skydda bin och humlor, riskeras att förlora en viktig och gratis ekosystemtjänst.

Bina behöver blommande växter, men det kan vara svårt att få tag på trädgårdsväxter som inte besprutats med kemiska bekämpningsmedel. En undersökning från Naturskyddsföreningen visar att även många trädgårdsväxter som marknadsförs som ”bivänliga” kan  innehålla många farliga och olagliga bekämpningsmedel. Av de 54 undersökta så kallade bivänliga växter hittades olagliga kemiska bekämpningsmedel i 53 av dem.  Därför vill vi ordna en plantloppis med giftfria och bivänliga växter.

Kom och träffa andra natur- och trädgårdsintresserade, hitta nya växter, ta med egna bivänliga plantor, fröer, sticklingar och sälj, byt eller dela med dig.

Vi kommer ha aktiviteter för hela familjen som att bygga bihotell, plantera egna blomfröer, fika och så klart – möjlighet till plantbyte med obesprutade växter som är bivänliga på riktigt.

Ansvarig: Lea Petersson, 073-154 74 24.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.