Arkiv 2021

Gökotta torsdag 13 maj

Föreningen genomförde tillsammans med Friluftsfrämjandet sin GÖKOTTA i Borgmästarängen i strålande sol. En lagom stor skara vandrade genom Borgmästarängen och ut i hagmarkerna bortom dämmet. – på marken bredde vitsipporna ut sig och träden börjar grönska. Fåglarna var på spelhumör och bjöd på en härlig morgonkonsert – bl.a. såg eller hörde vi svarthätta, spillkråka, gärdsmyg, taltrast, grönsångare, skogsduva – totalt blev det 29 arter. Avslutningen sker alltid på samma ställe – på en bergsklack med gott om sittplatser.

 

Fågelskådningens dag söndag 9 maj

Idag har föreningen genomfört Fågelskådningens Dag – i regnigt och kyligt väder. För att vara så sent som en vecka in i maj var det trögt med fåglarnas närvaro. Man får ändå njuta av den vackra naturen i Solgens närhet. Vi kunde notera 45 arter och det vi kommer att minnas var när vi fick syn på en hornuggla. en av de ugglor man kan få se dagtid, på nära håll. Men det är även trevligt att få se fiskgjusen och dubbeltrasten m.fl.
Vi vandrade från Mellby kyrkomosse längs stranden bort mot Söraby fågeltorn – Idag blev det fika inomhus i tornet – efterlängtat att komma ifrån regnet.
Tillsynsvandring Höglandsleden lördag 17 april

Vår årliga tillsyn av Höglansleden genomfördes i helgen – i ett fantastiskt vårväder. En av delsträckorna vi ansvarar för går mellan Eksjö Camping och Borgmästarängen. Det gäller att se till att markeringarna är tydliga, att inte för mycket sly eller andra hinder är i vägen, att ha lagom med redskap med sig. Det blir några timmars trevlig vandring med lite paus när det passar.