Recept

Grön drink
Mixa 3 dl äppelmust med 1 msk riven ingefära, 1 msk pressad citronsaft, 1 näve ruccola och några isbitar.

Grillpaket
Lägg i foliepaket: Potatis, morötter, palsternacka, skogslök, örtsalt, smör.

Grillspett
Champinjoner, squash, halloumi, broccoli, lök, piplöksblast, ananas. Pensla med marinad gjord av 1 dl olivolja, 1/2 dl vit balsamvinäger, 2 rivna vitlöksklyftor, flingsalt, svartpeppar.

Melon- och mozzarellasallad (8 portioner)
1 honungsmelon                                         2 buffelmozzarella
1 burk svarta bönor                                    1 msk sesamolja
2 msk vit balsamvinäger                            1 riven vitlöksklyfta
1 liten rosésallad                                        2 dl frysta, tinade sojabönor
2 strimlade salladslökar                             1/2 kruka basilika
2 msk torrostade sesamfrön
Dela melonen och gröp ur kärnorna. Skär bort skalet och tärna i 2 cm stora bitar. Bryt bitar av mozzarellan. Skölj de svarta bönorna i kallt vatten. Blanda ihop sesamolja med vinäger och vitlök i en bunke. Bryt bitar av rosésalladen och slunga runt i dressingen. Lägg upp på ett serveringsfat och fördela melon, mozzarella, bönor och salladslök ovanpå. Toppa med basilikablad och sesamfrön.

Melon- och mozzarellasallad

Matvetesallad med rödbetor och snabbpicklade grönsaker (8 portioner)
6 dl matvete                                             500 g färska rödbetor
3 morötter                                                200 g rättika
1/2 gurka                                                  tomater
almfrö
Ättikslag: 1 1/2 dl vatten, 1 dl strösocker, 1/2 dl ättika (12%)
Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Gnugga loss skalet med händerna och skär rödbetorna i bitar. Blanda med matvetet. Skala och hyvla morötter och rättika. Hyvla gurkan i långa remsor. Blanda ihop ättikslagen och vänd runt alla grönsaker i lagen. Låt stå cirka 10 minuter. Häll upp matvetet på ett serveringsfat och toppa med de picklade grönsakerna.

Matvetesallad

Örtsås
1 vitlöksklyfta                                              1 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad färsk oregano                       2 msk hackad färsk dragon
1/2 msk pressad citronsaft                          1 tsk dijonsenap
1 1/2 msk majonnäs                                    2 dl gräddfil
salt och peppar
Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, örter, citronsaft, senap, majonnäs och lite av gräddfilen till en slät sås. Tillsätt resten av gräddfilen och smaka av med salt och peppar.