Vegospett
2 dl mandelmjöl
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 ägg
1 dl hackad basilika
200 g grovriven halloumi
olja till pensling
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt cirka 8 min.
Tomatsalsa
300 g halverade cocktailtomater Blanda alla ingredienser i en skål.
1 strimlad salladslök
1 finstrimlad röd chili
1 dl hackad basilika
finrivet skal och saft av 1 lime (endast det gröna)
1 msk olivolja
1/2 msk honung
Quinoasallad
Koka quinoan efter anvisningarna på paketet (gärna i grönsaksbuljong). Låt svalna. Blanda med sallad, almfrö, rädisor, rödlök, solroskärnor.
Grillspett
Squash i bitar
Tomater
Svamp (champinjoner)
Lök i klyftor
Halloumiost
Foliepaket
Potatis
Palsternacka
Morötter
Lök
Rödbetor
Fänkål
Vitlökssmör och Fobos örtsalt.